top of page

Hoe werken wij ?

Ik geloof dat de sleutel tot succes van welke vorm van therapie dan ook

de relatie van vertrouwen is tussen client en therapeut.

Ik creëer een kalme, empathische, ondersteunende en niet-oordelende omgeving.

Het is belangrijk je veilig te voelen en je in je eigen tempo te kunnen uiten.

We zullen samen onderzoeken,

via je lichaam en je adem wat er hier en nu in jou aanwezig is.

Niets wegstoppen, niets sturen. Ik breng je terug naar huis, in verbinding met je essentie

dwars door je hart

zodat je kan gaan doen waarvoor je gekomen bent.

 

 

 

 

 

Opgeleid als counselor maak ik gebruik van diverse methodes en manieren van werken:. 

Tri Energetica, Transactionele Analyse, Mindfulness, Sjamanisme, Intuitie, Systemisch werk, Reiki, Yoga, Meditatie, Mantrazingen, Emotioneel Lichaams- en Ademwerk.

Maar meer nog laat ik me leiden door mijn inuitie en mijn eigen lichaam. De kunst is te volgen en mijn hoofd erbuiten te laten.

Mijn benadering is holistisch en individueel. 

Mijn meest gebruikte tools zijn Intuitie, Compassie en nieuwsgierigheid die vanuit mijn hart worden gevoed en geleid.

Ik ben gevoelig voor Energie en lichaamswaarheid.

Mijn benadering heeft een brede kijk op de relaties en de gebeurtenissen uit het verleden en het effect dat deze hebben in het hier en nu. De ervaringen die je gedurende je kindertijd hebt zijn van grote invloed op de manier waarop je relateert met anderen en met de wereld om je heen. Iedereen loopt kwetsingen op gedurende zijn leven. Deze emoties; pijn, boosheid, schaamte, eenzaamheidverdriet, schuld etc. stoppen we weg, want de meesten van ons hebben niet geleerd daar op een congruente manier mee om te gaan en wij mensen willen nou eenmaal 'gewoon gelukkig' zijn. Maar emotie is energie. Deze energie, die zich vastzet in je lichaam (ongeleefde emotie) veroorzaakt een blokkade. 

Elke emotie wil gezien en/of gehoord worden. Om een emotie niet te voelen zal je lichaam minder diep gaan doorademen. Hoe minder diep je doorademt hoe meer je lichaam in de beleving van stress komt. 

Wanneer dit patroon zich lang genoeg herhaalt, neemt de stress toe, krijg je steeds meer fysieke ongemakken en wordt je steeds verder uit je lichaam omhoog gedreven tot je merendeels nog in je hoofd leeft met een misplaatst gevoel van controle.

In een sessie kun je emoties in je lichaam ontdekken waar je je niet van bewust was en die psychische en/of fysieke klachten veroorzaken. 

Ik help je de verbinding tussen deze emotie uit het verleden en je fysieke lichaam in het nu weer te verbinden waardoor je je bewust kan worden van ongezonde patronen. Ik bied creatieve manieren van werken om de vastgezette energie weer in beweging en indien gewenst tot expressie te kunnen brengen. Dit kan meestal niet in woorden alleen. Door deze energie weer in beweging te brengen ontstaat ruimte en hiermee de mogelijkheid de verbinding te herstellen en je meer in contact met jezelf en anderen te voelen.

 

Ik werk met de verbinding tussen lichaam, geest én ziel.

Ons lichaam draagt de verhalen van ons leven en is een van de meest krachtige voertuigen voor expressie, ontlading en/of controleren van emoties.  Onze ziel draagt de verhalen van ons verleden en is de krachtige motor achter gevoel van zingeving en van thuiszijn, ontspanning en een diepgaand gevoel van geluk.

 

Wanneer we deze verbinding tussen lichaam, geest en ziel herstellen, lossen blokkades op en kan de energie weer vrij stromen, kun je dieper doorademen, meer in je lichaam aanwezig zijn, meer op aarde landen, meer zingeving ervaren, richting voelen, je intuïtie weer vertrouwen, ontspannener zijn en je meer bewust zijn van wat je lichaam je vertelt.

Je krijgt meer gevoel van eigenwaarde en vertrouwen, acceptatie van de dingen die je niet kan veranderen en vreugde en optimisme voor de toekomst.

De Cirkel.webp
bottom of page